Суспільство
14 березня 2016
Пермський суд оголосив вердикт у справі відомого психотерапевта Анатолія Кашпіровського
Психотерапевт визнан невинним у справі про незаконне цілительство.
news-image

Психотерапевт Анатолій Кашпіровський більш ніж через півроку судових тяжб у Пермі визнаний невинним у справі про незаконне занятті народною медициною. Про це повідомила захисник Кашпіровського Наталія Янчук, передає  «Є!» із посиланням на ТАРС.

Ми отримали остаточне рішення, згідно з яким Пермський крайовий суд визнав невинним Анатолія Кашпіровського у справі про незаконне занятті народною медициною і припинив провадження у справі, - сказала Янчук.

У липні минулого року під час гастролей Кашпіровського депутат законодавчих зборів Пермського краю Олександр Телепнев попросив прокуратуру перевірити професійні навички психотерапевта. Прокуратура переадресувала запит в Росздравнадзор, який, в свою чергу, склав протокол про адміністративне правопорушення за п. 3 ст. 6 КпАП РФ - "Незаконне заняття народною медициною". Матеріали були направлені в суд.

За словами Янчук, позови проходили у Пермі більше півроку, було кілька судових засідань.

Перша судова інстанція визнала його винним і присудила штраф у дві тисячі рублів. Далі в Дзержинському районному суді було оскарження даного рішення, там залишили рішення в силі. І ось вже на третьому етапі оскарження в Пермському крайовому суді нашу касаційну скаргу задовольнили. Було визнано, що протокол Росздоровнагляду був складений з порушеннями закону. Колегія суддів скасувала всі винесені раніше рішення і визнала Кашпіровського невинним, - пояснила Янчук.

Нагадаємо, Кашпіровський здобув популярність у 1989 році завдяки телепередачам "Сеанси здоров'я лікаря-психотерапевта Анатолія Кашпіровського".

У 2006 він притягувався до адміністративної відповідальності в Челябінську. Цьому передували численні звернення громадян та представників релігійних конфесій з вимогою не допустити виступів Кашпіровського на Південному Уралі. За висновком фахівців Челябінської державної медичної академії, "цілитель" використовує методи гіпнозу, які чинять негативний вплив на психічне і фізичне здоров'я людини.

Читайте також: На Оболоні чоловік із сокирою чіплявся до перехожих та поранив людину