Політика
24 березня 2016
Японія мріє повернути Курили - прем'єр
За словами Сіндзо Абе, давнім бажанням Токіо є повернення «північних територій» і укладення мирного договору з Росією.
news-image

Повернення "північних територій" (так в Японії називають Південні Курили - прим. ред.) і укладення мирного договору з Росією - давнє і сердечне бажання японців, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

Таку думку в четвер висловив прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе на зустрічі з переможцями шкільного конкурсу виступів, темою яких була проблема територіальної приналежності Південних Курил.

Повернення північних територій, укладення мирного договору з РФ - це давнє і сердечне бажання японців. І я хочу втілити його в життя, поки колишні жителі цих островів все ще в доброму здоров'ї, - сказав глава японського уряду.

Конкурс виступів на задану тему проводився серед старшокласників на північному японському острові Хоккайдо. Його переможцями стали 17-річна дівчинка і 16-річний хлопчик. На зустрічі з дітьми Абе також зазначив, що "дуже важливо, щоб молоде покоління успадкувало це відношення, ці думки".
Нагадаємо, після закінчення Другої світової війни Курили були включені до складу СРСР. Однак приналежність Ітурупу, Кунаширу, Шикотану і групи островів Хабомаї заперечується Японією.

Читайте також: Прийдіть на референдум і проголосуйте «за» ! - Володимир Кличко звернувся до голландців (фото)