Події
5 квітня 2016
Бойовики спробували взяти штурмом одну із позицій сил АТО в районі Гранітного
Протягом минулої доби бойовики 61 раз порушували режим припинення вогню, що наполовину більше у порівнянні з минулою добою.
news-image

У районі Гранітного бойовики спробували взяти штурмом одну із позицій сил АТО. Про це повідомили у  прес-центрі штабу АТО, передає «Є!»

Для відбиття та запобігання проникнення противника на опорний пункт особовим складом було відкрито зосереджений вогонь з кулеметів та стрілецької зброї. Це змусило диверсійно-розвідувальну групу відступити.

Також у прес-центрі повідомили, що ворог нарощує свої зусилля і на Маріупольському напрямку, застосовуючи при цьому зброю, заборонену Мінськими домовленостями. Зокрема, обстрілів із мінометів калібру 120мм зазнали наші позиції поблизу Талаківки, а із мінометів калібру 82мм - біля Широкіного.

Зазначається, що у зоні проведення антитерористичної операції активність російсько-терористичних угрупувань різко зросла. Протягом минулої доби бойовики 61 раз порушували режим припинення вогню, що наполовину більше у порівнянні з добою раніше. Використовуючи міномети різних калібрів російські найманці завдали вогневих ударів по позиціям наших сил майже уздовж всієї лінії розмежування.

На Донецькому напрямку ворог цілив 4 рази у захисників Авдіївки, 3 рази у напрямку Новгородського та два - по Зайцевому. На лінії фронту зберігається тенденція застосування бойовиками великої інтенсивності вогню. Для цього противник використовує різні види зброї одночасно: міномети, кулемети великого калібру, гранатомети, роботу снайперів, - йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО.

Повідомляється, що на Луганщині теж було неспокійно - ворожі міномети били по наших позиціях біля Новозванівки.

Безпекова ситуація на Донбасі набуває тенденцію щодо загострення, - підсумовується у повідомленні.
Читайте також: New York Times пояснила, чому в «Панамських документах» мало американців