Суспільство
29 квітня 2016
Як незвично відсвяткувати великодній день?
Поради, як відсвяткувати Великдень дійсно віддавши шану цьому великому святу.
news-image

Дуже сумно, що зараз світле свято Великодня перетворили просто в балаган. У цей день всі чомусь вважають своїм обов'язком зустрітися з галасливою компанією, виїхати на природу, щоб смажити шашлики, пише «Є!».

Але це не так вже й погано. Куди гірше, що всі ці шашлики супроводжуються надмірним вживанням алкогольних напоїв. Люди збираються величезними компаніями, галасують, розпивають алкоголь, розмови ведуть далекі за змістом від світлого свята, з приводу якого вони зібралися. На додачу, ще й розкидають сміття. На береги річок, озер, приміські ліси страшно дивитися після такого «святкування» Великодня. 

Для інших же людей, які не виїжджають на природу з компанією, великодній день перетворюється в "обхід" родичів. Чомусь у цей день усі хочуть чи ні, але вважають себе зобов'язаними відвідати всіх родичів. Що перетворюється в посиденьки за столами, переїдання та надмірну втому. За всією цією метушнею люди теж забувають, яке сьогодні свято, і навіщо вони зібралися.

Можливо, пора відокремитися від сірого натовпу? Спробуйте хоч один раз провести великодній день не в галасливій компанії. Сходіть обов'язково вночі до церкви та посвятіть паски. Буде чудово, якщо ви підете вдвох із коханою людиною або з найближчими друзями.

 

Сам великодній день обов'язково проведіть із тією людиною, яка дорога вашому серцю. Не потрібно лицемірства у цей день, не потрібно нав'язаного почуття обов'язку. Якщо ви не хочете йти до родичів, то й не потрібно цього робити, ви маєте на це повне право, ви зовсім не зобов'язані кожного святкового дня брати участь в посиденьках за сімейним столом.

 

Побудьте цілий день із найдорожчою вам людиною. Або ж проведіть його в тісному родинному колі, лише ви вдвох та ваші дітки. Прогуляйтеся по місту, не поспішаючи нікуди, посидьте вдома, перегляньте ваші спільні фото, поговоріть про щось особисте та душевне. Повірте, ви не пошкодуєте, що не пішли до родичів або не поїхали на природу з галасливою компанією. Відвідати родичів можна й наступного дня.

І, звичайно ж, не вживайте в цей світлий святковий день алкоголь, він абсолютно недоречний на Великдень.

Автор: Ірина Радченко