Події
18 травня 2016
«Я сказав Аксьонову, що він сепаратист і негідник!» - нардеп розповів, як встановлював прапор України в окупованому Криму в 2014 році
Народний депутат від БПП Олексій Гончаренко пригадав, як в день так званого референдуму в Криму прорвався на виборчу дільницю до Сергія Аксьонова з прапором України.
news-image

Про це він розповів в есклюзивному інтерв'ю кореспондентові «Є!».

У день так званого референдуму в Криму я спочатку з прапором України прорвався на дільницю, де голосував Аксьонов і сказав йому в обличчя, що він є сепаратист і негідник. Нас було троє, я і мої двоє друзів... У Аксьонова були якісь ФСБшні охоронці, вони схопили мене і віддали якимось козакам. До них підійшли мої друзі, сказали: "Та ми з ним розберемось!" І мене віддали їм. Після цього ми поїхали на Ай-Петрі, де й встановили прапор, - поділився своїми спогадами Олексій Гончаренко.
Другого разу це було на День державного прапору України 23 серпня 2014 року. На той час я був головою Одеської обласної ради і мав згідно регламенту підіймати державний прапор України в Одесі. Але я вирішив, що це може зробити й заступник, а набагато більш важливо підняти прапор України на Ай-Петрі. Ми поїхали до Криму... Чесно кажучи, нам просто пощастило, що ми змогли без всяких проблеми вибратись звідти, - пригадує він.

На запитання журналіста, скільки провисів там прапор, Гончаренко відповів:

Не думаю, що довго, але сам факт був!

Щодо питання окупації Криму, то він підкреслив, що цю проблематику потрібно постійно підіймати у суспільстві, в політиці. 

Зараз дуже яскраво її піднято завдяки "Євробаченню", Джамалі і її таланту, - зауважив Гончаренко.

Він також повідомив, що 15 червня відбудуться перші з моменту окупації півострова парламентські слухання по Криму.

Читайте також: Меджліс ініціює суд щодо депортації кримських татар