Події
19 травня 2016
Лещенко оприлюднить документи про шалені тіньові витрати «Партії регіонів»
Нардеп від БПП Сергій Лещенко повідомив, що готовий надати багато цікавої інформації і документів у разі обрання його членом тимчасової слідчої комісії з питань політичної корупції і офшорних компаній.
news-image

Про це він розповів на брифінгу в ВР, повідомляє кореспондент «Є!».

Зокрема я можу як член комісії надати спеціальні документи, які будуть незабаром оприлюнені в "Українській правді". Це дані про тіньову бухгалтерію "Партії регіонів", як вони використовували величезні кошти. Тут йдеться про виплати як членам ЦВК, так і за перехід до коаліції Януковича, і гроші на щомісячне утримання депутатів, заохочення, піар на телеканалах під час виборчої компнії. Це фактично розписки, які було зроблено в якості журналу щодо обігу готівки в "Партії регіонів". Лише за півроку 2012 року було витрачено понад 10 млн доларів на ці потреби, - повідомив Лещенко.

Він наголосив, що будучи членом ТСК також готовий надавати документи, які є в його розпоряджені, "починаючи з того моменту, як українська корупція набула небачених масштабів", а саме з 90-х років, с часів Павла Лазаренка.

Сергій Лещенко також повідомив, що журналісти-розслідувачі хочуть об'єнатися у консорціум, який буде захищати їх права, тому що сьогодні на журналістів чиниться тиск, залякування, інформатаки через їхню діяльність. 

Читайте також: Чому Лещенка не «впустили» до ТСК з корупції та офшорів?