Вченим запропонували станцювати дисертацію (ВІДЕО)
Конкурс "Станцюй свою дисертацію" проводиться з 2007 року.
news-image

Журнал Science оголосив про початок вже традиційного конкурсу, в якому учасникам пропонується розповісти про свою дисертації мовою танцю, повідомляє «Є!».

Питання "про що твоя дисертація?", мабуть, одне із найбільш популярних і одночасно з найбільш складних, із усіх, на які доводиться відповідати дослідникам.

Кожному учаснику пропонується за допомогою танцю пояснити, чому була присвячена його наукова робота, зняти відеоролик, завантажити його в YouTube і надіслати посилання на відео. Заявки приймаються до 30 вересня 2016 року, а докладні правила викладені на сторінці проекту.

Відео оцінюватимуть в чотирьох номінаціях: біологія, хімія, фізика та соціальні науки.

Переможці в кожній номінації отримають грошові призи в розмірі 500 доларів, а того, хто буде визнаний абсолютними переможцем, преміюють ще п'ятьма сотнями доларів.

У попередні роки учасники вже "розповідали" про білок тропоеластин, фотони і лейкоцити, що споруджують пастки для бактерій, а також про політику в області захисту водних ресурсів. Намагаючись вразити журі, вчені вибирають різні танцювальні жанри: від класичного балету і індійських танців до хіп-хопу і акробатичних трюків.

Читайте також: Пластикові пляшки знищують дитячі зуби, - вчені