Суспільство
16 листопада 2014
Офіційна церемонія відкриття саміту "Великої двадцятки" (фоторепортаж)
Дводенний саміт G20 в австралійському місті Брісбен пройшов 15-16 листопада
news-image

Австралія, як господиня цієї зустрічі, прагнула, перш за все, обговорювати економічні проблеми.

Прем'єр-міністр Австралії Тоні Еббот, закриваючи саміт, розповів про домовленості в економічній сфері, які були досягнуті між світовими лідерами.

За його словами, узгоджений комплекс заходів, якщо він буде реалізований, призведе протягом п'яти років до глобального зростання економіки на 2,1% вище, ніж очікувалося.

Проте практично весь перший день саміту пройшов під знаком подій на сході України, де проросійські сепаратисти за підтримки Москви ведуть боротьбу проти урядових військ.

Виступаючи в Австралії, президент США Барак Обама заявив, що Росія залишиться в ізоляції, якщо президент Путін буде продовжувати порушувати міжнародне право та угоди, спрямовані на припинення конфлікту на Україні.

За словами американського президента, Росія порушує міжнародне право і мінські домовленості, поставляючи сепаратистам на Україні важке озброєння.

"На даному етапі санкції, які ми ввели, кусаються досить добре, - заявив Обама, виступаючи після закриття саміту -. Ми залишаємо за собою можливість посилення тиску, якщо це буде необхідно, і наші команди постійно працюють над відповідними механізмами".