Київ
6 липня 2016
У Києві 43-річний чоловік грабував жінок, з якими знайомився в інтернеті
Неодноразово судимий злочинець розпочав свій «кримінальний шлях» ще у 16 років.
news-image

До Дніпровського управління поліції звернулися дві місцеві мешканки із повідомленням, що три дні тому їх пограбували під погрозою зброї. Потерпілі – 29-річна не працююча киянка та 22-річна студентка, передає «Є!» із посиланням на ГУНП в м.Києві.

Жінки розповіли: пізно ввечері вони зателефонували чоловікові, з яким старша з молодиць познайомилася в інтернеті. Він запросив їх на зустріч, і дівчата на таксі близько третьої ночі приїхали на вулицю Новаторів.

Кавалер, якого вони побачили вперше, зустрів гостей біля будинку, і всі разом попрямували до ліфта. На четвертому чи п’ятому поверсі до кабіни зайшла дівчина в куртці з каптуром на голові. Щойно двері зачинилися, чоловік забув про люб’язність. Він разом із новою пасажиркою, погрожуючи пістолетами, забрали у потерпілих сумочки, в яких були гроші, мобільні телефони, золоті вироби та ключі від квартир. А потім, всі разом спустилися на перший поверх. Чоловік продемонстрував дівчатам гранату та відправив ліфт з пограбованими киянками на верх, - йдеться в повідомленні поліції.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України.

А вже за кілька днів близько восьмої години ранку на вулиці Дмитрівській розбійний напад на інших двох подружок скоїв зловмисник із пістолетом в руках.

36-річна потерпіла впустила його до квартири, а за хвилину, налякана демонстрацією зброї, віддала лиходію мобільний телефон та гроші. У її сусідки по помешканню чоловік також забрав ювелірні прикраси і сумку з двома сотовими та іншим жіночим скарбом, - повідомили у відомстві.

За прикметами нападник був схожий на підозрюваного, який пограбував дівчат у Дніпровському районі.

Працівники карного розшуку провели низку оперативно-розшукових заходів і за три тижні затримали 43-річного уродженця Дніпропетровської області, якого обґрунтовано підозрюють у вчиненні цих кримінальних правопорушень.

Чоловік розпочав свій «кримінальний шлях» ще у 16 років, він був неодноразово судимий за крадіжки, грабунки. Останнього разу провів за гратами близько 15 років за вчинення вбивства та умисного нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті потерпілого.

Під час огляду гаражного приміщення, у якому він тимчасово мешкав у Києві, правоохоронці, крім інших речових доказів, вилучили гранату "РГД-5" із запалом, револьвер іноземного виробництва та штик-ніж. Вилучене направлено на експертне дослідження.

Наразі проводяться слідчі дії, спрямовані на збір доказової бази.

Чоловік судом заарештований. Працівники поліції перевіряють його на причетність до скоєння інших злочинів.

Читайте також: У київському хостелі вбито 30-річного полтавчанина