Резонанс
27 липня 2016
Хресна хода прибуває до центру Києва
Силовики пропускають учасників через рамки металодетекторів.
news-image

У центрі Києва збираються учасники Хресної ходи із Заходу і Сходу України, які планують провести на Володимирській гірці молебень за мир, передає «Є!» із посиланням на ВВС.

Дві ходи, які очолюють намісники Святогірської, Почаївської і Печерської лавр, збираються на Європейській площі і Майдані Незалежності, звідки прямують до місця молебню.

Силовики пропускають учасників через рамки металодетекторів.

Поліція повідомила, що залучила для охорони порядку 6 тисяч правоохоронців.

У центрі видно броньовані автомобілі Нацгвардії і багато силовиків.

Серед учасників багато літніх осіб і дітей.

Раніше цього тижня націоналістичні активісти намагалися не допустити учасників ходи до Києва, однак після спілкування з силовиками відступили.

У МВС заявляли про можливі провокації цього дня.

Хресна хода, що організатори УПЦ МП називають "За мир, любов та молитву за Україну", відбувається з нагоди Дня хрещення Київської Русі та 1000-річчя Давньоруського чернецтва на Святій Горі.

На Володимирській гірці відбудеться молебень. Як повідомляється, після молебню хресний хід вирушить від Володимирської гірки до Києво-Печерської лаври.

О 17.00 біля Успенського собору, на площі, почнеться Всенічне бдіння.

Місяць тому, 27 червня предстоятель УПЦ Московського патріархату Онуфрій оголосив про Хресну ходу, до якої він закликав долучитись усіх вірян.

3 липня одна колона вірян рушила до Києва зі Святогорської лаври на Донеччині, а 9 липня інша – з Почаївської лаври на Тернопільщині.