Відомий інтернет-мем полетить на Марс
КНР призначили баскетболіста Яо Міна посланником на Марсі
news-image

Знаменитий китайський баскетболіст Яо Мін, відомий завдяки своїй усмішці, яка перетворилася в мем, призначений урядом КНР "посланником на Марсі".

 

Про це повідомляє South China Morning Post, передає «Є!».
Серед посланців крім 36-річного спортсмена виявилися ще 10 знаменитостей Китаю. У їх число входить тренер олімпійської збірної Китаю з волейболу Лан Пін, учасники популярного китайського дуету TFBOYS, автор-письменник Лю Цисінь, композитор Тань Дунь, оперні співаки Уоррен Мок, Дай Юйцяо (Dai Yuqiang) і Вей Сун (Wei Song), а також грає на струнному національному інструменті ґучжен жінка-музикант Юань Ша (Yuan Sha).
Основні завдання делегатів - популяризація програми вивчення Марса, яку Китай має намір реалізувати в 2020 році. Одним з основних її пунктів є запуск ракети-носія "Великий похід-5» ( «Чанчжен-5») з космодрому Веньчан в провінції Хайнань.
Також місіонери будуть сприяти підвищенню інтересу до науки і техніки серед молоді Китаю і поліпшення іміджу країни на міжнародній арені.
Як повідомляв MIGnews.com.ua раніше, відомий голлівудський актор Леонардо Ді Капріо висунув свою кандидатуру в якості одного з учасників марсіанської місії по колонізації, запланованої Ілона Маском в наступному десятилітті.