Політика
18 жовтня 2016
«Народний фронт» не голосуватиме за бюджет
Фракція пояснила свою позицію
news-image

Фракція "Народного фронту" прийняла рішення, що не голосуватиме за бюджет, якщо Верховна Рада не прийме закон про спецконфіскаціі, повідомив міністр юстиції України Павло Петренко, передає «Є!».

"Сьогодні на засіданні фракції" Народний фронт "ми ухвалили одноголосне рішення, що фракція не голосуватиме за бюджет, якщо не буде прийнятий закон про спецконфіскаціі, якщо не буде прийнятий закон про розподіл цих коштів: половину коштів - на армію, половину - на соціальні виплати пенсіонерам і бюджетникам ", - сказав він в ефірі програми" Свобода слова "на телеканалі ICTV в понеділок увечері.

П.Петренко також зазначив, що було висунуто пропозицію, яке обговорювалося з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, щоб в зв'язку з підвищенням тарифів була введена розстрочка у виплаті тарифів на 12 місяців для всіх громадян України. 

І соціальні виплати кожному малозабезпечену українцеві з коштів, які були, в тому числі, вкрадені Януковичем, - додав він.

Міністр юстиції переконаний, що на сьогоднішній день немає чітких аргументів, чому не треба голосувати за цей закон. 

Я хочу заявити, що цей закон стосується топ-чиновників, які звинувачуються в топ-корупції, за якими винесено підозри і накладено арешти на їхні кошти. Цей закон не стосується підприємця або якоїсь української родини, у якої хочуть забрати квартиру. Це брехня і міфи, які поширюються , - підкреслив він.

Крім того, П.Петренко вказав, що вперше в історії роботи експертів Європейської комісії вони вийшли публічно на прес-конференцію і підтримали даний законопроект як спільну роботу українського уряду, народних депутатів і європейських фахівців.