Завтра керівництво ПАТ «ПТЕМ» на власному прикладі розкаже журналістам про рейдерські захоплення в Україні
Рейдерські схеми захоплення підприємств чітко налагоджені та здійснюються у короткий термін.
news-image

Завтра, 20 жовтня  о 13:30 відбудеться прес-конференція на тему: «Недосконалість вітчизняного законодавства в сфері держаної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності як інструмент рейдерства на прикладі ПАТ «Південтеплоенергомонтаж», передає «Є!»

Організатор заходу - публічне акціонерне товариство «ПІВДЕНТЕПЛОЕНЕРГОМОНТАЖ»  (ПАТ «ПТЕМ») за  інформаційної підтримки Асоціації «Український ядерний форум».

На сьогодні немає повної захищеності прав власності як об’єктів нерухомості, так і корпоративних прав. Незаконне заволодіння правами на власність юридичних та фізичних осіб набуло останнім часом загрозливих масштабів та стало одним із суттєвих негативних факторів впливу на інвестиційний клімат в Україні, - стверджують організатори.

Зазначається, що з використанням всього арсеналу прогалин у законодавстві, у жовтні 2016 невідомими особами були вчинені протиправні дії, спрямовані на встановлення над ПАТ «ПТЕМ» та його активами повного юридичного та фізичного контролю. Зокрема, завдяки підробці документів держслужбовцями законно призначене керівництво ПАТ «ПТЕМ» замінене на сторонніх осіб, внесені зміни до Статуту Товариства, в ЄДРПОУ та блоковано доступ до банківських  рахунків тощо.

Рейдерські схеми захоплення підприємств чітко налагоджені та здійснюються у  короткий термін. Так, заміна документів розпочалася 6 жовтня 2016 року, а вже наступного дня великою групою невідомих  людей були вчинені дії з фізичного захоплення майна, документації та електронних носіїв інформації, блокування роботи офісу АТ «ПТЕМ» і ТОВ «ЮТЕМ-ІНЖИНІРІНГ» за адресою: Київська обл., м. Буча, вул. Чкалова 3.

У компанії зазначають, що у зв’язку з усуненням керівництва та повним блокуванням доступу до банківських рахунків основних компаній Товариства, виникає загроза розкрадання грошових коштів та майна Товариства, що неминуче приведе до блокування роботи компанії.  Оскільки  у проектах ПАТ «ПТЕМ» безпосередню участь беруть іноземні компанії та міжнародні фінансові установи, кричущий випадок рейдерства стосовно ПАТ «ПТЕМ» може стати негативним сигналом для іноземних інвесторів, не говорячи вже про погіршення міжнародного іміджу України, як держави, що спроможна захистити право власності.

У прес-конференції беруть участь:голова правління АТ «ПТЕМ»  Андрій Стальний, директор ТОВ «ЮТЕМ-ІНЖИНИРИНГ» АТ «ПТЕМ»  Сергій Лазаренко, керівник юридичного відділу АТ «ПТЕМ» Сергій Король.

Модератор: директор з питань інформації та зв’язків з громадськістю Асоціації «Український ядерний форум» Ольга Кошарна.

Для довідки. ПАТ «ПТЕМ» - унікальна компанія на теренах колишнього СРСР, що працює на ринку енергетичного будівництва понад 90 років, силами якої побудовано і введено в експлуатацію, зокрема, більш ніж половина енергетичних потужностей України, в тому числі 15 енергоблоків АЕС. Компанія має всі передбачені законодавством дозволи на проведення робіт на промислових та ядерно небезпечних об’єктах, та має значний досвід будівельно-монтажних робіт на таких об’єктах. 

Прес-конференція відбудеться 20 жовтня в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» за адресою: вул. Б. Хмельницького, 8/16.