Суспільство
23 жовтня 2016
Міністр охорони здоров’я Ул’яна Супрун розповіла, чому переїхала із США в Україну
Росла українкою все життя
news-image

Міністр охорони здоров’я Ул’яна Супрун в інтерв’ю НВ розповіла, що переїхала із США в Україну, тому що зараз найкращий час для участі у змінах, які тут відбуваються, передає «Є!».

-В Україні зараз дуже цікаво, змінюється філософія держави, формується національна ідея, тому ми вирішили, що це найкращий час, щоб бути залученими в процес. Це той момент в нашій історії, якого не було з княжих часів: ми самі вирішуємо свою долю. У мене таке відчуття, що ми все життя готувалися до цього моменту, — сказала Супрун.

Вона підкреслила, що народилася в США в українській родині і росла українкою все життя.

-Мої бабуся і дідусь поїхали в США після війни. Але я все життя відчувала, що вони хочуть повернутися. Вони виховували так своїх дітей, і це передалося нам, онукам. Мій чоловік, Марко, теж завжди відчував цю спадкоємність — його батьки свого часу емігрували в Канаду, — зазначила Супнур.

Міністр розповіла, що разом з чоловіком вирішили переїхати в Україну ще в 90-х, але остаточне рішення прийняли влітку 2013-го.

-Я продала партнеру свою частку в клініці, а також свій будинок. 29 листопада ми прилетіли в Україну, сходили ненадовго на Майдан, а вранці прокинулися і побачили, що сталося зі студентами через годину після того, як ми пішли, — згадала вона.