Війна
26 жовтня 2016
Біля Луганська посилюється ескалація
В Станиці Луганській замість розведення сил посилюється
news-image

Розведення сил у Станиці Луганській не виконується, оскільки бойовики не дотримуються основна умова - режим тиші.
Про це повідомив в ефірі Громадського голова Станично-Луганської РДА Юрій Золкін, передає «Є!».

Судячи з усього, російсько-терористичні війська, отримавши якусь вказівку, не виявляють жодного бажання для того, щоб виконати розведення сил. Ескалація спостерігається щодоби. Дні і ночі, коли Станиця жила спокійно, без обстрілів, можна перерахувати на пальцях , - сказав він.

За словами голови РДА, після прийняття рішення про включення Станиці Луганській в один з пунктів розведення сил, біля селища помічена явна ескалація конфлікту.

Відповідаючи на питання про протести жителів проти відводу українських військових від Станиці Луганській, Золкін зазначив, що таке відбувається через побоювання втрати безпеки і соціальних гарантій, які дає селищу Україна. Також він додав, що певна частина мешканців не готова сприймати відведення українських військ суто морально.

Станицю Луганську можна охарактеризувати як оголений нерв. Будь-яке зовнішнє вплив - воно сприймається дуже емоційно. Протестують в основному дві групи населення. Перша група - треба чесно визнати, вони ще не встигли полюбити Україну, але вони бояться втратити ті блага, які їм гарантує українське держава. Є й друга частина людей - їх не так багато, але два роки тому їх практично взагалі не було. Це люди, які протягом останніх двох з половиною років підтримували нашу українську армію , - сказав голова Станично-Луганської РДА.

На його переконання, жителі селища виступають за контроль над розведенням сил з боку міжнародного миротворчого контингенту.