Політика
27 жовтня 2016
Лідери «великої сімки» сердиті на Порошенка
Президент і Генпрокурор не поспішають здавати декларації.
news-image

Лідери країн G7 (США, Німеччина, Японія. Великобританія, Франція, Італія і Канада) попередили президента України Петра Порошенка щодо небезпечних ініціатив у сфері законодавства, які можуть підірвати всі зусилля в боротьбі з корупцією, передає «Є!».

Про це йде мова в листі, завізованого послами G-7 та головою представництва Європейського союзу в Україні Hyuga Мінгареллі від 25 жовтня, документ вже доставлено на Банкову.

Дипломати відзначили вже досягнуті Україною успіхи в боротьбі з корупцією. Це і створення Національного антикорупційного бюро, і запуск системи електронного декларування.

Однак, зазначається в листі, за останні кілька тижнів розроблено декілька законодавчих ініціатив, які «несуть загрозу» цієї важливої антикорупційної системи і реформ, які стоять на порядку денному.

«Зокрема, деякі законопроекти, якщо будуть прийняті, зможуть послабити систему електронних декларацій і згорнути правомочність НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в дослідженні і веденні справ про корупцію високого рівня», — вважають дипломати.

Також вони заявили, що стурбовані технічними проблемами в системі е-декларування і закликали зробити всі необхідні кроки, щоб виправити це.

На переконання послів, повна незалежність від політичного втручання має першорядне значення для цих інститутів України в боротьбі з корупцією.