Політика
9 листопада 2016
Перемога Трампа обвалила світові ринки
Інвестори по всьому світу розраховували на перемогу кандидата від демократів Гілларі Клінтон.
news-image

Світові фондові ринки почали падіння на тлі новин про перемогу республіканця Дональда Трампа у боротьбі за посаду Президента США, передає «Є!».

На ф’ючерсних торгах (біржі в США відкриються в другій половині дня) індекси S&P 500 і Nasdaq втратили по 5 відсотків, Dow Jones впав на 800 пунктів (4,5 відсотка). Британський FTSE100 втратив 3,6 відсотка, японський Nikkei – 6 відсотків.

Курс долара по відношенню до євро, швейцарського франка і фунта стерлінгів також впав в межах одного відсотка. При цьому мексиканський песо втратив одразу 13 відсотків і вперше в історії пробив позначку в 20 песо за долар.

Барель нафти марки Brent втратив в ціні майже долар, впавши нижче позначки 45 доларів. Інвестори почали купувати золото, яке виросло на 4,6 відсотка.

Курс рубля щодо долара також різко впав. Уранці 9 листопада на Московській біржі долар подолав позначку 64 рублі. При цьому долар впав і щодо інших світових валют, аналітики пов’язали це з перемогою республіканця Дональда Трампа. Курс євро також зріс на півтора рублі.

Варто зазначити, що інвестори по всьому світу розраховували на перемогу кандидата від демократів, тому попередні результати підрахунку голосів виявилися несподіваними.