Шоу-біз та культура
11 листопада 2016
В Україні заборонили російський серіал, який замаскували під український
Я дарую тобі щастя
news-image

Державне агентство з питань кіно анулювало прокатне посвідчення і скасувало державну реєстрацію телесеріалу "Я дарую тобі щастя", який виходив на телеканалі "Україна" з 7 листопада, за недостовірну інформацію про країни-виробники. Про це повідомляє прес-служба Держкыно.

10 листопада в Держагентстві з питань кіно відбулося засідання Експертної комісії з питань поширення і демонстрації фільмів при Держкіно з телесеріалу "Я дарую тобі щастя" на предмет дотримання вимог законодавства України. Раніше видання "Детектор Медіа" звернуло увагу на схожість даного серіалу з російським "Сонце в подарунок".

У Держкіно уточнили, що прокатне посвідчення серіалу "Я дарую тобі щастя" було видано 9 вересня 2016 року і оформлена на компанію "Ейбісі Фільм Україна".

Однак, на засіданні Експертної комісії представники "Ейбісі Фільм Україна" визнали неточність у поданих раніше Держкіно документах і надали роз'яснення та додаткові документи по країнам-виробникам. Зокрема, продюсер компанії Сіренко Віталій підтвердив, що "Я дарую тобі щастя" і "Сонце в подарунок" - це ідентичні версії одного і того ж серіалу.

Статтею 15 Закону України "Про кінематографію" регламентовано перелік підстав для відмови у видачі державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, а також анулювання та скасування державної реєстрації, в тому числі у разі виявлення в документах, поданих суб'єктом кінематографії, недостовірних відомостей. У зв'язку з вищевикладеним Держкіно України анулювало державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування та скасувало державну реєстрацію серіалу "Я дарую тобі щастя", - наголошується в повідомленні.