Політика
12 листопада 2016
Депутати Ради вимагають від Європи виконати обіцянки по безвізу
Немає ніяких передумов для відкладення прийняття безвізовго режиму
news-image

Депутати Ради на наступному тижні направлять звернення в Європейську Раду з вимогою виконати умови угоди з візової лібералізації. Про це повідомляє прес-служба Блоку Петра Порошенка, передає «Є!».

Перший заступник голови Ради, уповноважена президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко розповіла про плани звернутися до Європейського союзу.

Україна весь час закликає бути відповідальним партнером. Ми це робимо. Ми виконуємо всі наші зобов'язання в рамках плану дій щодо візової лібералізації, імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, Будапештського Меморандуму. Тому я вітаю досить жорстку заяву МЗС з приводу того, що ми очікуємо від Європейського Союзу відповідальної позиції і політики , - заявила Геращенко.

Геращенко зазначила, що немає ніяких передумов для відкладення прийняття безвізовго режиму в листопаді цього року.

Від наших партнерів, чесно кажучи, ми іноді бачимо подвійні стандарти. Тому українська сторона має повне право і говорити, і апелювати до наших європейських колег - ми також очікуємо на вашу підтримку. Ми життями наших хлопців захищаємо демократичні цінності. Тому ми очікуємо від вас відповідальності і виконання вашої частини Угоди , - підкреслила депутат.

Геращенко сказала, що стосовно безвізового режиму, українська сторона усвідомлює нові ризики, які сьогодні стоять перед Європейським Союзом в контексті міграційного кризи.

Однак, коли ми брали план візової лібералізації, в ньому не було передбачено жодного механізму призупинення, - підкреслила Геращенко.

Перший заступник голови ВР також підкреслила, що ключова позиція в прийнятті безвізового режиму залежить не від Європейського парламенту, а від Європейської Ради.

Тому на наступному тижні, український парламент прийме заяву-звернення до Європейської Ради в якому буде вимога, щоб Європейський Союз виконав свою частину угоди щодо візової лібералізації, - повідомила Геращенко.
Мені здається, що зараз той час, коли політики всіх таборів, громадські активісти повинні об'єднатися в одному посиланні в європейське співтовариство: Україна виконала всі умови і ми очікуємо прийняття безвізового режиму, - сказала народний депутат.
Читайте також: Зволікання ЄС із безвізовим режимом неприпустиме,- Олена Зеркаль