Політика
17 листопада 2016
Жадоба влади геть задурила голову Юлії Тимошенко
Юлія Володимирівна – політик, чий імідж просто не працює в умовах стабільності.
news-image

Як не шкода усвідомлювати, але Юлії Володимирівні не потрібна злагоджена конструктивна робота парламенту, їй не потрібна стабільність. Адже її імідж просто не функціонуватиме, вона знову стане ніким - політиком минулого, передає «Є!».

"Пам`ятаю, як після Майдану вона мчала з в`язниці на головну площу країни, де їй відповіли : "Ваш час пройшов, ми потребуємо нових облич". Зараз же зрозуміло, що соціум знову має хибні уявлення щодо пані Ю і епопея єдиної, хто працює продовжується,"- Тижбіряк Дар'я Політолог.

Треба розуміти, що вся риторика та дії Тимошенко зараз направлені на переформатування парламенту під себе. Вона вміло використовує розчарування реформами та озлоблення громадян для власних політичних планів.

Політологи вже прогнозують, що спільними зусиллями «Батьківщини», «Опозиційного блоку» та радикалів, Україну чекатимуть позачергові парламентські вибори. Згідно з опитуваннями громадської думки, найбільш вдалими вони будуть саме для «Батьківщини».

"Люди, які втратили політичну вагу в суспільстві". Саме так пані Ю охарактеризувала Арсенія Яценюка та його команду в четвер, під час засідання Верховної Ради України. 

Дане формулювання дуже добре говорить про мотиви Тимошенко. Адже, вона вже знає, що рейтинг "Народного фронту" та особисто голови уряду дуже низький, тому вона вирішує не просто не рахуватися з ним, але й в усілякий спосіб перетворити колишнього соратника в політичний труп. Рейтинги «Батьківщини» розв`язують їй руки. 

Нові вибори Ради дозволять поквитатися з Яценюком та Турчиновим за їх вихід з «Батьківщини» та її політичний провал на виборах 2014-го року. Також політична фракція Тимошенко матиме більш істотну політичну вагу в парламенті.

Між тим, основна мета Тимошенко - це найвищі посади країни: крісло президента чи прем`єра. Вона не може бути рядовим політиком, амбіції просто не дозволяють. Тому зараз, ближче до виборів, ми чуємо Юлію Володимирівну все гучніше та гучніше, до речі в прямому сенсі цього слова, вона просто кричить з трибуни парламенту. Риторика стає все жорсткішою, переходячи в ультиматуми: «Ми не будемо голосувати за жоден закон доки Рада не прийме наші два». І дійсно, зараз Юлія Володимирівна виглядає в своїй боротьбі дуже сильно. Однозначно це її стихія.

Вона не соромиться оцінювати уряд, як корупційний, непрофесійний, злочинний. Крім того фракція з 19 членів "Батьківщини" вимагає відставки Кабміну.

Тимошенко просто не вміє спокійно співіснувати з політичними опонентами. Якщо передивитися її політичну історію, вона мала багато шансів на змінення країни. Доки вона не отримає владу, вона дестабілізуватиме становище в парламенті. І це не залежить від того, хто після Яценюка буде в кріслі прем`ра.

«Вони заважали, вони брехали, вони бовтали, а Вона процювала.. і не раз»

Пані Тимошенко обіймала посаду голови уряду не один раз, при різних політичних режимах. Уся її кар`єра супроводжується політичними чварами. До речі її протистояння з Ющенком перетворилося у приклад перетягування ковдри між різними гілками влади, яка принесла Україні лише позачергові парламентські вибори та політичну кризу. 

Відомо, що після Помаранчевої революції, коли дії тандему Ющенко -Тимошенко мали велику підтримку соціуму та міжнародних партнерів, наша держава мала реальний шанс отримати ПДЧ в НАТО. Оцінювати якби могло статися без цієї політичної боротьби я не буду. Але реальні зміни в суспільстві так і не відбулись, навпаки, громада розчарувалася в Помаранчевій революції майже на 10 років, до Революції Гідності, за яку Небесна Сотня поклала свої життя. Також основною причиною перемоги Януковича на виборах експерти політичного іміджмейкінгу вбачають саме в його образі стабільного господарника з народу. Його команда вміло використала запит суспільства на стабільність, після років політичних чвар. Юлія Володимирівна ж виглядала на його фоні дуже агресивно. 

Питання зараз не в професійності уряду, питання навіть не в політичних переслідуваннях та агентах Кремля при владі. Здається, українське суспільство повинне дати чіткий сигнал політикам: «Ви прийшли в парламент працювати, а не влаштовувати шоу». Тим паче, коли в країні війна. 

Революція Гідності змінила багато чого, змінила цінності та уявлення. Нам же потрібно модифікувати формат політичної боротьби, направити його в цивілізоване русло. Коли усі працюють в дусі конструктивізму для реальних реформ і змін. Коли зміна уряду супроводжуватиметься рукостисканнями й зміною дислокації в межах Грушевського,5 та урядового кварталу, а не мітингами, бійками та гранатами в будівлю парламенту.