Події
17 листопада 2016
У Києві ліквідують пам’ятник відомого російського полководця
Пам'ятник знаходиться на території Київського військового ліцею імені Івана Богуна
news-image

У Києві хочуть демонтувати пам’ятник російському полководцю Олександру Суворову, який знаходиться на території Київського військового ліцею імені Івана Богуна. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомила народний депутат України Олена Сотник, передає «Є!».

Досі на території Київського військового ліцею прямо на вході стоїть не пам’ятник Богуну, не пам’ятник герою АТО, а високий пам’ятник Суворову, який був відомим російським полководцем, одним із засновників російського військового справи і досі є національним героєм Росії. Навколо постійно говорять про виховання української молоді, про патріотизм, але як його можна сформувати, якщо кожен день молодь бачить російського героя?, – написала вона.

Політик переконана, що необхідно провести демонтаж та встановити пам’ятник Богуну, ім’ям якого названий ліцей. За її словами, відповідні звернення органам влади спрямовані.

Це не лише ідеологічний, але й іміджевий хід для українського військового справи. Ми повинні показати прив’язку української армії до справжніх українських героїв. Сьогодні ми маємо можливість відтворити власну історичну справедливість, – додала Сотник.

За словами депутата, ця ідея підтримується і випускниками Київського військового ліцею, які ініціювали демонтаж пам’ятника.