Війна
23 листопада 2016
Контракт з ВСУ уклало близько 64 тис. військовослужбовців з початку року
Планується збільшити питому вагу військовослужбовців.
news-image

У 2016 році контракт зі Збройними Силами України уклало близько 64 тисяч військовослужбовців. Про це сьогодні повідомив заступник Міністра оборони України генерал-майор Олег Шевчук, передає «Є!» з посиланням на прес-служба уряду.

З початку року контракт з Українським військом уклало вже майже: 64 000 військовослужбовців, з яких близько 7 200 - це офіцери ... дієвими стимулами вступу на контрактну службу є гідне грошове забезпечення, можливість отримати безкоштовну вищу освіту, отримати безкоштовну кваліфіковану медичну допомогу у військово - медичних установах, право на санаторно-курортне лікування та відпочинок і т.д. , - заявив О.Шевчук.

Заступник Міністра оборони України зазначив, що питома вага військовослужбовців за контрактом в Збройних Силах України планується поступово збільшити до 80% від чисельності рядового, сержантського і старшинського складу.

Під час розподілу контрактників пріоритет надаватиметься комплектуванню посад молодших командирів, бойових постів в складі екіпажів і розрахунків, а також інших посад, які визначають бойову здатність підрозділів. У той же час військовослужбовці строкової служби будуть комплектувати небойові військові частини і підрозділи забезпечення частин бойового складу , - зазначив О.Шевчук.