Політика
17 грудня 2014
Айварас Абромавічус: "Україна - найбільш корумпована країна у Європі"
За словами Міністра економічного розвитку України, для вирішення проблем корупції влада має намір привести в порядок систему держзамовлень, а також проаналізувати ефективність держкомпаній.
news-image

Міністр економічного розвитку України Айварас Абромавічус визнав Україну найбільш корумпованою державою в Європі. Про це він заявив інформагентству AFP в спільному інтерв'ю з міністром фінансів Наталією Яресько, повідомляє "Є"(єдність.інфо) із посиланням на "Україна без корупції". Крім того, в інтерв'ю Абромавічус назвав власне міністерство бюрократичним "монстром".

Міністри заявили, що нова київська влада має намір порвати з минулим і різко зменшити роль держави. Вони збираються активно боротися з корупцією, щоб відповідати вимогам іноземних партнерів, готових надавати Україні фінансову допомогу. При цьому Абромавічус і Яресько відмовилися називати конкретні дані про те, який обсяг допомоги потрібно країні і в які терміни.

За словами Абромавічуса, для вирішення проблем корупції, влада має намір привести в порядок систему держзамовлень, а також проаналізувати ефективність держкомпаній. У відповідь на запитання, чи не спровокують реформи зростання безробіття та соціальної напруженості, міністр економічного розвитку України відповів, що "всі усвідомлюють" необхідність змін, і нагадав про стійкість східноєвропейських народів, якщо згадати їх історичне минуле.