Події
1 грудня 2016
У Росії знайшли «український слід» в катастрофі «Прогрес»
Російський космічний вантажний корабель «Прогрес» перестав передавати сигнали.
news-image

В історії з катастрофою російського вантажного космічного корабля «Прогрес» знайшли «український слід», передає «Є!», посилаючись на replyua.net.


Так, один зі співрозмовників журналістів зі складу співробітників компанії «Роскосмос» розповів, що аналітики говорять про дві можливі причини катастрофи космічного корабля – або несправність двигуна РД-0110, який був виготовлений у Воронежі, або відмова системи управління, яку розробили на харківському заводі «Комунар». Звісно, російські аналітики більш схильні звинувачувати українських виробників, ніж визнати прорахунки власних конструкторів.

Нагадаємо, російський космічний вантажний корабель «Прогрес» перестав передавати сигнали на триста вісімдесят третій секунді після пуску. Його уламки вже було знайдено на території республіки Тува. Корабель мав доставити до МКС більше двох з половиною тон вантажів, у тому числі продукти харчування, паливо, воду, повітря та прилади для наукових досліджень. Наразі втрати «Роскосмосу» ще не пораховано, але попередня катастрофа аналогічного корабля «Прогрес», яка відбулась у квітні 2015 року, завдала збитків на суму п’ять мільярдів доларів США.