Порошенко: Українське кіно потребує державної підтримки
На телеекранах і в кінотеатрах має з'явитися якісне і професійне українське кіно.
news-image

Президент Петро Порошенко повідомив, що на зустрічі з представниками української кіноіндустрії домовився в найкоротші терміни подготвіть новий проект Закону "Про державну підтримку кінематографії в Україні".

Найближчим часом буде підготовлений новий проект Закону про державну підтримку кінематографії в Україні. Про це повідомив президент України Петро Порошенко в Facebook, передає «Є!».

Українське кіно потребує державної підтримки. На зустрічі з представниками української кіноіндустрії обговорили ініційовані мною пропозиції удосконалення законопроекту" Про державну підтримку кінематографії в Україні "і домовилися в найкоротший термін підготувати текст нового проекту Закону, - заявив він.


Президент зазначив, що на телеекранах і в кінотеатрах має з'явитися якісне і професійне українське кіно.

17 листопада Порошенко ветував і повернув до Верховної Ради прийнятий 22 вересня закон "Про державну підтримку кінематографії в Україні" та вніс в нього свої пропозиції.

Верховна Рада прийняла закон про державну підтримку кінематографії в Україні 22 вересня. Він передбачає, що державна підтримка буде здійснюватися за рахунок коштів Державного фонду підтримки кінематографії України в формі закупівель робіт і послуг, необхідних для виробництва фільмів, державної субсидії на виробництво фільмів, субсидій на поширення та популяризацію, а також шляхом відшкодування суб'єктам кінематографії відсотків за банківськими кредитами на реконструкцію будівель, задіяних в зйомках.