Світ
19 грудня 2016
Російська промисловість призвела до смерті 7 людей: продукт-вбивця
В лікарні Ленінського району міста надійшло десять чоловік з гострими хімічними отруєннями. П’ятеро знаходяться в комі.
news-image
«На території Іркутської області в результаті отруєння сурогатним алкоголем в період з п’ятниці до суботи в лікувальні установи були доставлені 14 людей. З них вісім чоловік загинули і шість перебувають у вкрай важкому стані», – сказав співрозмовник агентства.

Інформує «Є!», з посиланням на zik.ua.

За даними регіонального Мінохоронздоров’я, в лікарні Ленінського району міста надійшло десять чоловік з гострими хімічними отруєннями. П’ятеро знаходяться в комі. 

«П’ятеро з доставлених у лікарні знаходяться в комі, у вкрай важкому стані», – сказали в прес-службі.

Офіційний представник МОЗ РФ Олег Салагай підтвердив, що жертвами сурогатного алкоголю стали вісім осіб. За його даними, ще шестеро залишаються в лікарнях.

«В даний час в лікарнях Іркутська залишаються шість чоловік, які отруїлися сурогатним алкоголем. Стан всіх їх оцінюється лікарями як важкий. Вісім людей померли», – сказав він.

За словами Салагая, за дорученням міністра охорони здоров’я РФ Вероніки Скворцової головний токсиколог МОЗ вилітає в Іркутськ для надання допомоги місцевим лікарям у лікуванні постраждалих.

Джерело ТАРС в правоохоронних органах регіону стверджує, що жертвами сурогатного алкоголю стали жителі мікрорайону Ново-Леніно. За попередніми даними, всі вони вживали спиртовмісну настоянку глоду. «Всі, хто отруївся, за нашими даними, пили настоянку глоду, придбану в одному з місцевих торгових павільйонів. В якому саме – правоохоронні органи зараз встановлюють. Проходить перевірка павільйонів торгової реалізації в мікрорайоні Ново-Леніно», – сказав співрозмовник агентства, зазначивши, що наряди поліції зараз сповіщають через поквартирний обхід місцевих жителів про небезпеку вживання алкоголю.

 

Читайте також: В Ємені смертник підірвав себе біля групи військових