Події
28 грудня 2016
Терористи «ЛНР» затримали ще одного українського блогера в Луганську
Геннадій Беницький затриманий бойовиками "ЛНР".
news-image

53-річного жителя окупованого Луганська Геннадія Беницький бойовики затримали нібито за вчинення дій, "спрямованих на збудження ненависті або ворожнечі".

Терористи "ЛНР" затримали 53-річного жителя окупованого Луганська Геннадія Беницький. Про це повідомив сайт "міністерства держбезпеки ЛНР", передає «Є!».

Бойовики заявили, що українець підозрюється в "розповсюдженні екстремістських матеріалів" в інтернеті.

В рамках реалізації заходів щодо забезпечення інформаційної безпеки" ЛНР "встановлено особу активного користувача соціальної мережі Facebook, який поширював екстремістські матеріали, що містять негативну інформацію, яка принижує честь і гідності громадян республіки, а також публікації образливого характеру по відношенню до громадських організацій, держструктурам і органам влади "ЛНР", зокрема глави республіки , - заявили терористи.

Бойовики звинувачують Беницький в "здійснення дій, спрямованих на збудження ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності" і заявили, що Беницький був пособником затриманого раніше луганського блогера Едуарда Неделяева, якого звинувачують в шпигунстві на користь України.

30 листопада бойовики опублікували відео затримання в окупованому Луганську місцевого блогера Едуарда Неделяева, який під ніком Edward Ned розміщував на своїх сторінках в соцмережах критичні пости про те, що відбувається в "ЛНР" і підтримував Україну.