Спорт
28 грудня 2016
Луческу: Для мене Україна і Росія – одна країна, яку розділила випадковість
Звичаї і життя тут одні і ті ж, спосіб мислення ідентичний, тип поведінки – теж.
news-image

Колишній головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу, який нині працює з пітерським "Зенітом", відзначився дивною заявою в ефірі російського каналу Матч ТВ, передає «Є!».

Після Донецька мені не було складно адаптуватися. Росія і Україна для мене – одна і та ж країна. Їх розділила випадковість, історія. Але для моїх однолітків це все колишній Радянський Союз. Звичаї і життя тут одні і ті ж, спосіб мислення ідентичний, тип поведінки – теж. У Петербурзі я побачив місто з фантастичною історією. У червні, коли я тільки приїхав, його вулиці були наповнені туристами. І я з самого початку усвідомлював відповідальність, яка змусить мене віддати абсолютно все за цей клуб і за це місто, – розповів Містер Мірча.

Також екс-наставник "Шахтаря" виділив 3-х небразильців, з якими працював у Донецьку.

Мене, як і будь-якого іншого любителя футболу, не може не захоплювати техніка бразильців. Але, якщо згадувати "Шахтар", треба сказати про тих же Тимощука, Мхітаряна і Чигринського. Це питання вкладеної праці, а не національності. У мене була можливість працювати з гравцями в досить юному віці, тому вдалося виховати їх так, як я хотів. У Румунії у мене були гравці, якими потім цікавилися по всій Європі. В Італії те ж саме було з Пірло, – пригадав 71-річний фахівець.