Політика
4 січня 2017
Заборона в'їзду Ле Пен в Україну після скандальної заяви про Крим: стали відомі нові деталі
Служба безпеки України надіслала листа до МЗС щодо заборони в'їзду кандидату у президенти Франції, лідеру партії "Національний фронт" Марін Ле Пен в Україну, міністерство може дати відповідь про заборону в'їзду вже сьогодні.
news-image

Про це заявив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук, передає , посилаючись на "112 Україна".

"3 січня СБУ надіслала листа до МЗС. Я думаю, що, можливо, навіть сьогодні вже буде позитивна відповідь, й наша ініціатива буде підтримана, що пані Ле Пен необхідно заборонити в'їзд на територію нашої держави", - заявив він.

Також Ткачук додав, що висловлювання Ле Пен про Крим повинні мати наслідки, проте політик не є представником офіційної влади французької республіки.

"Це, на жаль, не перший випадок, коли іноземні політики дозволяють собі певні дії чи висловлювання, які, на нашу думку, суперечать інтересам нашої держави", - додав керівник апарату голови СБУ.

Як повідомлялось, Ле Пен заявила, що не вважає анексію Криму Росією незаконною.

"Я абсолютно не вважаю, що була незаконною анексія: був референдум, жителі Криму побажали приєднатися до Росії", - сказала вона.

Після цього у Службі безпеки України не виключили встановлення Ле Пен заборони на в'їзд в Україну через її заяву щодо Криму.