Світ
13 січня 2017
Звідки з'явилася спільна фотографія Путіна з командиром групи «Вагнер», пояснив Пєсков
У "ВКонтакте" з'явилася фотографія, на якій президент РФ Володимир Путін позує разом з керівництвом приватної військової компанії, бійці якої, за даними ЗМІ, беруть участь у бойових діях в Україні та Сирії.
news-image

Прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков заявив, що знімок міг бути зроблений на прийомі в Кремлі 9 грудня, пише Дождь, передає «Є!», посилаючись на УНІАН.

Фотографія, на якій Путін позує разом Дмитром Уткіним (командиром приватної військової компанії «ПВК Вагнера») та його заступником Андрієм Трошевим, з'явилася в групі у «ВКонтакте» WAR NEWS TODAY. За словами Пєскова, знімок, швидше за все, був зроблений в кулуарах Кремля під час урочистого прийому з нагоди святкування Дня Героїв Вітчизни. При цьому Пєсков підкреслив, що глава держави окремо не спілкувався з керівниками ПВК.

«У кулуарах прийому президент багато фотографувався з гостями. Ймовірно, це одна з таких фотографій. Окремого спілкування ні з ким не було»,— сказав він.

Фотографію в групі WAR NEWS TODAY першим виклав у коментарях до одного з постів користувач на ім'я Віктор Гузенко. Він розповів Дождю, що знайшов її в іншому співтоваристві під назвою «Солдати удачі».

Як повідомлялось, Уткін, більше відомий як "Вагнер", командир однойменної ПВК, що помічена на Донбасі і в Сирії, був присутній на прийомі в Кремлі на честь Героїв вітчизни 9 грудня 2016 року.

Нагадаємо, офіційно батальйону "ПВК Вагнера" не існує, і єдиним доказом протилежного є державні нагороди РФ, які отримують його бійці.  Умовна ПВК під командуванням людини з позивним "Вагнер", була сформована на основі "Слов'янського корпусу", пошарпаного в Сирії в 2013 році. З весни 2014 року вона діяла в Криму, а потім на території Луганської області.