Події
20 січня 2017
На Вінниччині після ампутації у лікарні померла 2-річна дівчинка
Малеча місяць провела у реанімації.
news-image

Прокуратура Вінницької області взяла на контроль розслідування щодо смерті 2-річної дівчинки Вероніки Сімченко, яка померла в обласній лікарні невдовзі після ампутації. Трагедія могла статися через недбалість лікарів, передає «Є!» із посиланням на ТСН.

Маленька дитина майже місяць перебувала у реанімаційному відділені, тривалий час у комі. В такому стані їй зробили термінову ампутацію руки. Правоохоронці вже порушили кримінальне провадження за фактом неналежного виконання службових обов'язків медперсоналом.

За даними Вінниця.info, 15 грудня Вероніку привезли до районної лікарні селища Муровані Курилівці. Мати дитини розповідала, що в неї була температура 39,5. Потім почалися судоми і її забрали до реанімації.

Потім приїхали медики з Вінниці. Зробили все необхідне, дали приписи. Попередили, в обласну лікарню не везуть, бо вона важка. Може не доїхати. А на другий день кажуть, що мала ще більше важка. Є проблеми з ручкою від катетера. Але які, я не бачила. Сказали, що ручку потрібно ампутувати. Бо будуть проблеми ще більше, - казала матір Віта Сімченко.

Жінка не знала, чому у її доньки могла піднятися температура, але впевнена, що малеча не могла перехолодитися і не кашляла – тільки важко дихала. Дівчинка була особливою – мала вади розвитку та зміщення хребта.

Завідувач відділення невідкладної анестезіології інтенсивної терапії Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні Анатолій Стародуб заявив, що дитина непритомніла, мала судоми та важкий стан, що збігалося із симптомами інфекційно-токсичного шоку. Дитину доправили до обласної лікарні, де їй довелося ампутувати руку – почався загальний вплив на організм, з'явилися ознаки пошкодження нирок.

У неналежному виконанні службових обов'язків запідозрили медперсонал Мурованокуриловецької лікарні. Вінницькі ЗМІ пишуть, що є підстави вважати, що дівчинці неправильно поставили катетер, що і призвело до обтяжуючих обставин.

16 січня дівчинка померла у відділені анестезіології та інтенсивної терапії Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні, куди була доправлена у важкому стані з Мурованокуриловецької лікарні планового лікування.

Кримінальне провадження 23.12.2016 року зареєстроване Могилів-Подільською місцевою прокуратурою за фактом неналежного виконання професійних обов'язків медичними працівниками за ч.2 ст.140 КК України. Також до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за фактом смерті дитини. Наразі у кримінальних провадженнях проводяться необхідні слідчі дії, - йдеться у повідомленні прес-служби Вінницької прокуратури.
Читайте також: На українсько-польському кордоні знайшли мертвим 30-річного прикордонника
Читайте також: Півроку з дня загибелі Павла Шеремета: що відомо про розслідування?
Читайте також: Чиновниця із «ЛНР» намагалася оформити українську пенсію (відео)