Україна
27 січня 2017
В'ятрович хоче декомунізувати 8 березня
Директор УІНП назвав свята, які мають з часом зникнути.
news-image

В Українському інституті національної пам'яті розроблено проект закону "Про державні свята в Україні". Про це повідомив в інтерв'ю виданню Апостроф директор УІНП Володимир В'ятрович, передає «Є!»

Він зауважив, що проект найближчим часом буде представлений на громадське обговорення.

Головним завданням в цьому напрямку буде, дійсно, впорядкування цих свят, тому що у нас календар наповнений якимись новими українськими національними святами, а старі радянські свята все одно залишаються. Усе це потребує певного впорядкування. Я думаю, що цього року депутати підтримають нашу ініціативу і ухвалять цей закон, - сказав пан В'ятрович.

Директор УІНП назвав  свята, які мають з часом зникнути.

Я думаю, що нам не варто говорити про таке державне свято, як 1 травня.

Також поступово і точно треба переводити акцент з 9 травня на 8 травня.

Також я переконаний, що не варто робити державним і святковим днем 8 березня.

На держаному рівні повинні відзначатися, напевно, лише ті свята, які відзначають події, що були переломними, надзвичайно важливими для України як держави – День незалежності, День Конституції... а не якісь свята, які залишилися нам у спадок від радянського минулого.

Великою перемогою для нас було, що Україна спокійно позбулася від 23 лютого. Це свято вже майже зникло, і показником того є бізнес і комерція, які теж переорієнтувалися. Тобто 14 жовтня абсолютно поступово витісняє те, що стосувалося 23 лютого. З часом 14 жовтня повністю приживеться, і буде саме тим днем, у який ми будемо згадувати захисників України, захисників в широкому сенсі, - наголосив Володимир В'ятрович.

 

Читайте також: У Трампа підготували указ про зняття санкцій з Росії - ЗМІ
Читайте також: В Ізраїлі автобус зірвався у 70-метрову прірву, є загиблі
Читайте також: В АТО загинули українські військові