Суспільство
28 січня 2017
Цукерберг: США є країною іммігрантів. Як і інші, я стурбований недавніми розпорядженнями Трампа
США повинні тримати двері для іммігрантів відкритими.
news-image

Президент США Дональд Трамп повинен врахувати вимоги щодо забезпечення безпеки країни, але не перекривати можливості для іммігрантів. Про це заявив засновник соціальної мережі Марк Цукерберг в Facebook, передає «Є!».

Мої прадіди прибули з Німеччини, Австрії та Польщі. Батьки Прісцилли були біженцями з Китаю і В'єтнаму. Сполучені Штати є країною іммігрантів, і ми повинні пишатися цим. Як і багато хто з вас, я стурбований наслідками недавніх розпоряджень, підписаних президентом Трампом, - написав він.

Бізнесмен зазначив, що необхідно зробити країну безпечною, зосередивши увагу на людях, які дійсно представляють загрозу.

Розширення уваги правоохоронних органів за коло людей, які представляють реальну загрозу, зробить життя всіх американців менш безпечною за рахунок відволікання ресурсів, в той час як мільйони людей, які не мають документів, але не становлять загрозу, будуть жити в страху депортації, - підкреслив він.

На думку засновника Facebook, США повинні тримати двері відкритими для біженців і тих, хто потребує допомоги.

Якби ми відвернулися від біженців кілька десятиліть тому, сім'ї Прісцилли не було б тут сьогодні. Проте, я був радий почути, що президент Трамп каже, що він збирається" зробити щось "для мрійників - іммігрантів, які були привезені в цю країну в молодому віці їх батьками ... Я також радий, що президент вважає, що наша країна повинна продовжувати приймати "талановитих людей, які прибувають в країну, - додав він.

Цукерберг зазначив, що ці питання є важливими для нього не тільки в зв'язку з його родиною.

Ми є нацією іммігрантів, і ми всі виграємо, коли найкращі і яскраві люди з усього світу можуть жити, працювати і вносити свій вклад тут. Я сподіваюся, що ми знайдемо в собі мужність і співчуття, щоб об'єднати людей і зробити цей світ кращим для всіх, - підсумував він.