Політика
28 січня 2017
Прокуратура грозиться притягти Авакова і Луценка до відповідальності
Міністра і генпрокурора просять не розголошувати в соцмережах інформацію про слідчі дії до їх завершення і без згоди прокурора.
news-image

У Спецантикорупційній прокуратурі України застерегли главу МВС України Арсена Авакова, а також генпрокурора України Юрія Луценка. Про повідомила САП на своїй сторінці в Facebook.

Інформує «Є!»,з посиланням на facenews.ua.

Міністра і генпрокурора просять не розголошувати в соцмережах інформацію про слідчі дії до їх завершення і без згоди прокурора. В іншому випадку, САП погрожує притягти винних у витоку інформації до відповідальності.

«Бажання певних колег-правоохоронців швидше проінформувати громадськість про затримання без згоди прокурора - процесуального керівника і отримати позитивні відгуки і іміджевий плюс до своєї роботи негативно впливає на хід слідства», - йдеться в повідомленні.

Прокурори САП відзначають, що подібний інцидент стався, коли була розголошена інформація про затримання судді Солом'янського району Києва за хабарництво. Першим про це повідомив на своїй сторінці в соцмережі Аваков. При цьому він озвучив деталі затримання: суму хабара - 22 000 доларів, і вказав, що посередником його передачі був директор адвокатського бюро.

Пізніше - також в соцмережі Facebook - інформацію про затримання судді оприлюднив генеральний прокурор Юрій Луценко.

У САП вважають, що такі дії ставлять «під загрозу справедливе покарання за злочин».

Читайте також: Генпрокуратурі передали результати розслідування перестрілки у Княжичах
Читайте також: Поліція обчистила будинок в Княжичах після грабіжників, - Луценко (відео)