Події
30 січня 2017
У Криму встановлять пам'ятник американському президенту
Влада Ялти вважає, що російсько-американські відносини цього року повинні вийти на новий рівень.
news-image

Влада кримської Ялти планує до квітня 2017 року встановити пам'ятник 32-му президенту США Франкліну Рузвельту, який був на Ялтинській конференції в 1945 році. Про це повідомила прес-служба міської адміністрації, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

Пам'ятник 32-му президенту США, який зробив значний внесок в історичне рішення Ялтинської конференції 1945 року, Франкліну Делано Рузвельту, планується встановити на вулиці, що має його ім'я, в день проведення традиційного Свята вулиці, що в цьому році заплановано на 8 квітня, - йдеться в повідомленні міськадміністрації.

 Ім'я Рузвельта вулиці було присвоєно 31 березня 1960 року. До 1855 року вона іменувалася Набережна, потім - з 1855 по 1874 рік - Прибережна, а з 1874 по 1960 рік - Бульварна.

В адміністрації розповіли, що в 2005 році, до ювілею Ялтинської конференції тут відкрили маленький музей американського політика, в якому виставлені десятки фотографій, а Лівадійський палац-музей передав в дар бюст Франкліна Рузвельта, який був виготовлений у 1960 році севастопольським скульптором Костянтином Кошкіним.

Спочатку бюст довгий час зберігався в запасниках Лівадійського палацу, а після 2005 року - в музеї готелю "Брістоль". І весь цей час він жодного разу не виставлявся на загальний огляд, - розповіли в адміністрації міста.
Хотілося б вірити, що це (відкриття бюста - прим. ред.) стане важливим моментом у справі зміцнення російсько-американських відносин, які в цьому році повинні вийти на новий рівень. Та й просто вкрай важливо віддати данину цьому великому президенту, лідеру американського народу, який зробив неоціненний внесок у встановлення миру і зміцнення відносин наших двох країн, - наведені в повідомленні слова глави адміністрації курорту Андрія Ростенка.

 

Читайте також: Росія перекидає «підмогу» бойовикам: волонтери розповіли про ситуацію під Авдіївкою
Читайте також: Справа ІЛ-76: Плотницькому загрожує довічне
Читайте також: У Підмосков'ї лікар-анестезіолог ґвалтував пацієнтку в реанімації