Суспільство
31 січня 2017
Автозлодії за допомогою трекера примудрялися викрадати одні й ті ж автомобілі по кілька разів
Один зі зловмисників володів СТО, через яку молодики збували придбані за кордоном нерозмитнені автомобілі.
news-image

Злочинну схему викрадення елітних автомобілів налагодили мешканці Київщини. 22-річний житель міста Вишневе та 24-річний мешканець села Софіївська Борщагівка примудрялися викрадати одні й ті ж автомобілі… по кілька разів, передає «Є!» із посиланням на прес-службу Нацполіції.

Один зі зловмисників володів СТО, через яку молодики й збували придбані за кордоном нерозмитнені автомобілі VIP-класу. Перш ніж продати, спритники ховали в салоні автомобіля прилад для відстеження місця перебування транспортного засобу (трекер), а за допомогою спеціальної електронної техніки виготовляли додатковий ключ запалення до автомобіля, - розповіли поліцейські.

Відтак щасливий власник нового елітного транспорту і не здогадувався, що радість триватиме недовго. Протягом місяця зловмисники відстежували маршрут автомобіля, обираючи зручне місце та час для його викрадення, паралельно підшукували нового VIP-клієнта.

Лиходії змінювали документи на машину, номерні знаки та перепродавали автомобілі в інші регіони.

Працівникам Департаменту карного розшуку Нацполіції відомо щонайменше з десяток таких афер фігурантів справи.

Минулоріч поліцією задокументовано викрадення ними на території Київської області автомобіля марки «VOLKSWAGEN Passat B5» польської реєстрації. А в січні цього року в місті Городок Львівської області крадії незаконно заволоділи автомобілем марки "АУДІ А-6" із болгарською реєстрацією, - повідомили у прес-службі.

Оперативники Департаменту карного розшуку Національної поліції України перевіряють зловмисників на причетність до аналогічних кримінальних правопорушень.

За незаконні заволодіння автомобілями, вчинені повторно, поліцією відкрито кримінальні провадження (ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України). Викрадачам «світить» до десяти років ув’язнення.

Зловмисникам повідомили про підозру та тепер на них чекає суд. Розслідування у цій резонансній справі триває.

Читайте також: Одеські суди віддають ПАТ «Одеський Коровай» «Ощадбанку Росії»
Читайте також: Під Авдіївкою окупанти знову пішли в атаку, триває бій
Читайте також: У ДП «АНТОНОВ» прокоментували заяву віце-прем’єра РФ щодо готовності надати роботу фахівцям підприємства