Події
23 лютого 2017
МВС Білорусі: Людей з паспортами «ДНР» та «ЛНР» будуть впускати в країну вибірково
Документи, видані "ДНР" та "ЛНР" є недійсними на території Білорусі.
news-image

У міністерстві закордонних справ Білорусі заявили, що рішення про допуск в країну людей з паспортами "ДНР" та "ЛНР" буде прийматися в індивідуальному порядку, "в залежності від життєвої ситуації."

Така відповідь на запит BBC дав глава управління інформації МВС Білорусі Костянтин Шалькевич, передає «Є!».

Він підкреслив, що "ДНР" та "ЛНР" є "невизнаними територіальними утвореннями" тому їх "" недійсні документи на території Білорусі. Шалькевіч зазначив, що більшість людей, які приїжджають до Білорусі з такими паспортами, потрапляють під указ президента Олександра Лукашенка від серпня 2014 року.

Цей указ дозволяв переселенцям з Донецької та Луганської областей не надавати деякі документи, необхідні для влаштування дітей в школу і отримання посібників, якщо такі документи "не можуть бути надані з об'єктивних причин."

Представник МВС Білорусі додав, що при в'їзді з Росії в Білорусь людей з документами "ДНР" та "ЛНР" спочатку проводиться ідентифікація особи, а потім "в залежності від життєвої ситуації" приймається рішення про допуск в країну.

18 лютого Кремль опублікував указ президента РФ Володимира Путіна про визнання виданих терористами "ДНР" та "ЛНР" паспортів, документів про освіту, свідоцтв про народження і смерті, укладення та розірвання шлюбу, а також реєстраційних знаків автомобілів.