Світ
24 лютого 2017
Мера Кишинева назвали «бруднулею року» та вручили кубок із брудом
Місцеві депутати на засіданні муніципальної ради вручили градоначальнику наповнений брудом кубок.
news-image

Мер Кишинева, віце-президент проєвропейської Ліберальної партії Дорін Кіртоаке, отримав звання "бруднулі року". Символічний приз - наповнений брудом кубок - йому вручили на засіданні муніципальної ради місцеві депутати, передає «Є!» із посиланням на Sputnik.

Таким чином вони "відзначили заслуги" градоначальника в перетворенні молдовської столиці на одне із найбрудніших і необлаштованих міст країни.

За останні роки Кишинів сильно змінився на гірше, в цьому заслуга його мера, - пояснив депутат Віталій Мукан, що вручив "приз".

Мер "подарунок" прийняв, але пояснив, що не несе провини за безлад в місті.

Кіртоаке неодноразово скаржився на міські проблеми, відсутність грошей у бюджеті та генерального плану розвитку столиці, який мерія не може розробити вже 25 років. Через це, як зазначив градоначальник, місто хаотично забудовується, а в очолюваній ним столичній адміністрації процвітає корупція. Так, в минулому році співробітники поліції заарештували на місці злочину при отриманні хабарів його заступника Володимира Котеца.

Я не впевнений, що саме він був найбільш проблемним у нас. Судячи по чуткам, що доходять до мене, були й більш круті хлопці, як кажуть у нас, - прокоментував арешт градоначальник.

Він навів статистику, за якою після його обрання мером на хабарах попалися понад трьох десятків його підлеглих.

Ліберальна партія, представником якої є мер Кишинева, підтримує ідею вступу Молдови в НАТО, її об'єднання з Румунією, а також звинувачує Росію в окупації Молдови.

Читайте також: Поліція встановила, якою отрутою вбили Кім Чон Нама
Читайте також: На Донбасі один військовий загинув, двоє поранені - штаб АТО
Читайте також: Курс валют на 24 лютого