Резонанс
15 березня 2017
Сироїд звернулася до Генпрокуратури та СБУ щодо сьогоднішніх подій у парламенті
Сироїд не розуміє, на якій підставі у сесійній залі після закриття засідання тривала “якась робота”.
news-image

Заступник голови Верховної Ради Оксана Сироїд звернулася до Генеральної прокуратури та СБУ щодо сьогоднішніх подій у парламенті. Про це вона повідомила в коментарі журналістам, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

За словами Сироїд, після того, як вона закрила пленарне засідання ВР, у сесійній залі продовжували перебувати депутати.

Я не знаю, що там триває. Але хтось дав дозвіл включити мікрофони у залі парламентських засідань... А окремі народні депутати, фактично узурпувавши функції спікера і віце-спікера, оскільки там немає нікого, продовжують щось вести у залі пленарних засідань, - сказала вона.

Як повідомила Сироїд, вона вже “звернулася до прокуратури і до СБУ у зв'язку з цією екстраординарною подією”.

Вони повинні провести розслідування: хто спланував ці дії і з якою метою, - додала вона.

За словами Сироїд, вона не могла зв'язатися з керівником Апарату Верховної Ради і не розуміє, на якій підставі у сесійній залі після закриття засідання тривала “якась робота”.

Крім того, Сироїд повідомила, що голова ВР Андрій сьогодні вранці попередив її, що перебуватиме на засіданні Ради національної безпеки та оборони.

Я так розумію, що люди, які були з цим обізнані, вирішили скористатися цією ситуацією і вчинити таке свавілля, - сказала вона.

Віце-спікер додала, що попросила негайно зв'язати її з Парубієм, та висловила сподівання, що після засідання РНБО вона з головою парламенту поспілкується. Також Сироїд наголосила, що вважає за необхідне невідкладно провести зустріч з представниками фракцій та президентом Петром Порошенком для обговорення причин подій у парламенті.

Як повідомлялося, сьогодні, 15 березня, Сироїд закрила засідання парламенту після того, як до сесійної зали ВР депутати завели поліцейських, за участю яких напередодні ввечері на Донеччині стався інцидент з народним депутатом Володимиром Парасюком та іншими учасниками торгової блокади ОРДЛО. Після цього співробітники поліції поінформували в сесійній залі народних депутатів про інцидент за участю Парасюка.

Читайте також: РНБО вирішила припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення в зоні АТО
Читайте також: Порошенко просить РНБО зупинити транспортне сполучення з ОРДЛО
Читайте також: До зали парламенту зайшли військові. Засідання закрито