Резонанс
16 березня 2017
Генпрокурор прокоментував інцидент у Раді з військовими
Юрій Луценко запевнив, що подіям у парламенті буде дана відповідна оцінка.
news-image

Генеральний прокурор України Юрій Луценко прокоментував вчорашній інцидент у Верховнй Радіі, коли під час сесійного засідання до зали зайшли військові, передає кореспондент «Є!»

На запитання журналістів у кулуарах, чи буде Генпрокуратура розглядати заяву віце-спікера ВР Оксани Сироїд до ГПУ щодо розслідування інциденту, Юрій Луценко зауважив, якщо є звернення, то воно буде розглянуто у межах компетенції прокуратури та подіям у парламенті буде дана відповідна оцінка.

Наскільки мені відомо, працівники поліції з'явилися за трибуною Верховної Ради вже після закриття сесійного засідання. Підкреслюю - після закриття засідання. Це попередня інформація, яку я отримав від депутатів. Якщо це виявиться неправдивим, очевидно, є порушення регламенту. Але, чи є порушення закону - подивимося, зробимо висновки, - сказав генпрокурор.


Як відомо, 15 березня, заступник голови ВР Оксана Сироїд закрила ранкове засідання парламенту після вимоги депутатів із більшості дати слово силовикам у камуфляжі, що брали участь в інциденті з нардепом Володимиром Парасюком 14 березня на блокпостах у Донецькій області. Сироїд заявила, що працівники поліції потрапили до сесійної зали парламенту незаконно. Також вона згодом повідомила, що написала заяву з приводу інциденту до ГПУ та СБУ.

Читайте також: Сироїд треба підвищити, а не зміщати з посади, - нардеп
Читайте також: Сироїд прокоментувала заяву БПП і «Народного фронту» щодо своєї відставки
Читайте також: Луценко попросив не розповсюджувати чутки про те, що він готується оголосити підозру Садовому