Резонанс
27 березня 2017
Екс-депутат Держдуми розповів, хто віддав наказ убити Вороненкова
Ілля Пономарьов впевнений, що генерал ФСБ - саме та людина, яка віддала наказ убити Дениса Вороненкова.
news-image

Екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов впевнений, що ім'я людини, яка віддала наказ убити Дениса Вороненкова, - Олег Феоктістов, генерал ФСБ, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Феоктістов здійснив злив інформації Олексію Навальному, відомому опозиціонеру, на основі якої той зробив фільм про Дімона, розповів колишній депутат Держдуми в інтерв'ю Апострофу.

Важливим є те, що джерелом інформації був Феоктістов, і Медведєв зміг Путіну це довести. Тому Путін дав команду Сєчіну (главі "Роснефти" - ред.) Феоктістова з цієї самої позиції звільнити. І Сєчін в лютому звільнив Феоктістова з посади, - заявив Пономарьов.

Тому Феоктістов залишився генералом ФСБ з оперативними можливостями, але без посади. І в цій ситуації, судячи з усього, він згадав, по-перше, про свого "улюбленого" ворога, Вороненкова, тому що саме в тому самому лютому вибухнув скандал з його свідченнями у справі Януковича.

Це був такий великий скандал, який був у всіх перед очима. Відповідно, ця людина змінила статус з особистого ворога Феоктістова на ворога держави, віровідступника, якого потрібно було покарати за всіма мафіозними законами, - переконаний екс-російський депутат.
І в цьому випадку я думаю, що сценарій був саме такий — як максимум повернутися до активної роботи, а як мінімум — отримати таку індульгенцію на віки вічні. Але для мене особисто одне маленьке питання залишається: Феоктістов зателефонував Путіну до вбивства або після? - наголосив він.

Але, продовжив Пономарьов, все одно відповідальність за вбивство лежить на Путіні. Оскільки саме він створив цю систему, при якій таких людей роблять політично недоторканними.

Колишній депутат Держдуми розповів, що Вороненков знав дуже багато про фінансові інтереси вищого генералітету спецслужб. Поки він був у силових структурах Росії, це була федеральна служба з контролю обігу наркотиків [ФСКН], і оскільки наркотрафік нерозривно пов'язаний з таким поняттям, як контрабанда, то, за ієрархією, питанням боротьби з контрабандою займалися в ФСКН. Саме Вороненков очолюював цей напрямок у боротьбі з контрабандою. Не конкретно наркотиків, а контрабандою як такою. Він прославився так званою справою "Трьох китів".

На поверхні для громадськості відомі питання контрабанди меблів, але насправді там дуже велика справа з контрабандного перевезення через кордон Російської федерації продукції на мільярди доларів.

Там реально питання мільярдів доларів і бінефіцарамі були вищі генерали ФСБ. В результаті цього звільнили 29 генералів ФСБ, весь економічний блок служби. Це було на початку 2000-х років. Відтоді він став особистим ворогом ФСБ, - наголосив Пономарьов.

Як повідомлялося, Вороненкова вбили 23 березня в центрі Києва. В результаті перестрілки також було поранено охоронця Вороненкова і самого нападника, який пізніше помер від отриманих поранень

Читайте також: Трамп виставив мільярдний рахунок Меркель «за оборону» Німеччини
Читайте також: В Японії в результаті сходу лавини загинули школярі