Політика
29 березня 2017
Продовження угоди з «Київенерго» можливе лише до завершення наступного опалювального сезону: місто шукатиме нового концесіонера
Наразі розробляється дорожня карта, проекти відповідних рішень Київради та зміцнюються позиції муніципального підприємства.
news-image

Рішення про початок процесу інвентаризації і передачі майна після завершення угоди з ПАТ «Київенерго» прийматиме Київська міська рада. Є сподівання, що рішення буде прийняте вже в квітні цього року. Про це сьогодні в рамках експертного обговорення з теми «Теплоенергетика м. Києва: сучасний стан та перспективи» заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, інформує «Є!».

«Угода про передачу в управління та користування ПАТ «Київенерго» частини майна міста, укладена в 2001 році, завершується. Понад 16 років «Київенерго» управляло теплоенергетикою столиці. 31 грудня 2017 року договір завершується, але є наміри продовжити його дію до кінця наступного опалювального сезону. Це непросте рішення ми прийняли, щоб не здійснювати стратегічно важливі для міста перетворення в розпал опалювального сезону, створюючи додаткові технічні та організаційні ризики. Однак нам треба визначитися з конкретною датою припинення взаємодії із «Київенерго»», – зазначив заступник голови КМДА.

Він підкреслив, що принциповим є те, що місто не розглядає варіант продовження контракту з «Київенерго» більше, ніж на половину опалювального сезону.

«У рамках тієї угоди, що укладена 16 років тому, досягти модернізації теплоенергетичної системи – неможливо. «Київенерго», по суті, не має належної відповідальності за обсяги модернізованих мереж, обсяги вкладених інвестицій. Наприклад, минулого року не було замінено жодного кілометра тепломереж. Для Києва це неприйнятно», – сказав він.

Петро Пантелеєв також зазначив, що наразі розробляється дорожня карта, проекти відповідних рішень Київради та зміцнюються позиції муніципального підприємства.

«Ми зробимо все, щоб не допустити негативних процесів у теплоенергетиці столиці в процесі повернення майна та підготовки конкурсу. У перехідний період відповідальність за роботу міської теплоенергетики візьме муніципальне підприємство «Київтеплоенерго», – резюмував він.
Читайте також: Микола Поворозник: «Централізовані закупівлі лікарських засобів для онкологічних хворих столиці здійснюються виключно в рамках чинного законодавства»
Читайте також: КМДА впроваджує вісім програм для зниження вартості комунальних послуг для киян