Події
7 квітня 2017
Удар по Сирії є позитивним сигналом для України
США можуть вплинути на Росію, якщо остання почне ескалацію на Донбасі.
news-image
США почали вести рішучу політику стосовно порушень міжнародного права і можуть вплинути на Росію, якщо остання почне ескалацію на Донбасі

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України, постійний представник при Раді Європи Дмитро Кулеба, повідомляє «Є!».

Він зазначив, що після обрання Дональда Трампа президентом США його позиція стосовно політики у безпековому секторі була незрозумілою. Тоді у ЗМІ лунала велика кількість заяв стосовно того, що США припинить підтримувати Україну, зокрема у питанні врегулювання конфлікту на Донбасі.

Втім зараз, за його словами, цей удар демонструє, що Трамп приділяє дуже важливу увагу саме питанням жорсткої військової безпеки. Президент готовий до рішучих дій, якщо бачить, що інша сторона дійсно ганебно порушує міжнародне право та чинить міжнародні злочини.

"Саме тому є підстави розглядати це як фактор, що сприяє Україні. Тому що ми бачимо, що США готові до рішучих дій і якщо Росія вдасться до ескалації на Донбасі, то можна розраховувати на підтримку США", - наголосив Кулеба.
Читайте також:Туреччина: результати розтину доводять застосування хімічної зброї в Сирії