Резонанс
7 січня 2015
Нові подробиці від Паніна: мене хотіли розіп'яти і обміняти на Савченко
В ексклюзивному інтерв'ю «LifeNews» Олексій Панін розповів про подробиці того вечора.
news-image

Олексій Панін повернувся в Москву з України кілька днів тому. Подорож до Одеси, де живуть його друзі, обернулася для актора справжнім шоком. У ресторані «Риба" де Панін проводив вечір, на нього "напали" одеські активісти.

Спочатку, розповідає Панін, все йшло ідеально. Відвідувачі та персонал кафе впізнали його і ввічливо вітали, попросили автографи, підходили фотографуватися.

- Все було дивовижно, хоча я і був в цьому ресторані в перший раз. Побачивши нас, зіграв спочатку "Катюшу" потім - "Які чарівні в Росії вечора". Я сидів і дивувався. По завершенні вечора нам принесли рахунок і зробили величезну знижку - згадує Панін "Де ж інша Одеса?". - І коли ми вже розплатилися, раптово увійшов чоловік, став на ходу стягувати з себе пальто і закричав: "Ми - одеські карателі".

Ситуація, за його словами, була не просто неприємна, а страшна. 

- На поясі у людини висів пістолет, він його не діставав. Він був не один, всього їх було троє, вони тут же почали телефонувати кудись по телефону. Вони почали викликати міліцію, стали говорити: "Моліться, щоб приїхала міліція і вас відвезли в органи, а не в наші підвали". Нас "пресанули" моментально, була потужна психологічна атака. Вони не говорили, що зараз будуть вбивати, такого тексту не було, але суть була саме така - додав Панін.

Однак замість міліції в ресторані «Риба» з'явилася ціла юрба ніким не контрольованих "радикалів", констатує Панін. 

- У ресторані було чоловік 200 відвідувачів, всі розсмокталися, ніхто не попросив вийти. У нас як би було? - Викликали б міліцію, от і всі справи. Я поважаю українців, але це були не українці, це були фашисти. Я своїми очима бачив людей з фашистською свастикою на нашивках - розповів актор.

Одесити стали "погрожувати" Паніну, що йому "доведеться відповісти за свої слова".

Нагадаємо, актор записав і виклав у Мережу ролик, в якому підтримав возз'єднання Криму з Росією.

 Актор і його товариші були так вражені інцидентом в "Рибі" що побоювалися нападу і на квартиру, яку зняли на час перебування в Одесі.

- Ми звідти виїхали, нас заховали у друзів, і всю ніч ми сиділи і моніторили Інтернет, читали сторінку тієї людини, яка з нами грубо спілкувався в ресторані. Він у себе в блозі прямим текстом писав і питав: "Хто хоче розп'яття Паніна, ось він - ще в Одесі". Пропонували мене обміняти на льотчицю Савченко. І головна думка була - відсидітися і не летіти першим рейсом до Москви.

Зараз артист поряд з багатьма іншими відомими російськими діячами оголошений в Україні в розшук за посягання на територіальну цілісність України. До цих претензіях Панін всерйоз не ставиться, але й відвідувати країну найближчим часом поки не має наміру.