Резонанс
15 травня 2017
Зрозуміти та пробачити: Артеменко просить Раду не позбавляти його мандата
Нардеп повідомив, що дізнався про позбавлення його громадянства через ЗМІ.
news-image

Позбавлений громадянства України народний депутат Андрій Артеменко направив листа на ім'я голови Верховної Ради Андрія Парубія з проханням не розглядати питання про припинення його повноважень народного депутата до рішення Адміністративного суду. Документ опублікував 112.ua, передає «Є!»

"Інформую Вас про те, що 5 травня 2017 року моїм адвокатом подано адміністративний позов про визнання незаконним та скасування указу президента України №119/2017 від 29 квітня в частині припинення мені громадянства України.

Вищий адміністративний суд відкрив провадження у справі №800/187/17. 12 травня 2017 року у справі було зареєстровано клопотання про призупинення дії указу в частині припинення громадянства України. Прошу до винесення рішення в адміністративній справі, яка перебуває у провадженні Вищого адміністративного суду, не виносити на розгляд Верховної Ради питання дострокового припинення моїх, Артеменка Андрія Вікторовича, повноважень народного депутата", - сказано в документі.

Також нардеп повідомив, що дізнався про те, що президент Петро Порошенко підписав указ про позбавлення його громадянства 30 квітня через ЗМІ.

За його словами, він володіє інформацією про те, що керівництво Верховної Ради отримало указ президента від 29 квітня 2017 року №119/2017 для розгляду. Артеменко попросив надати йому копію документа.

Як повідомлялося, Артеменко на допиті в Генеральній прокуратурі заявив, що є громадянином Канади. Після цього нардеп запропонував легалізувати подвійне громадянство  в Україні. 29 квітня Порошенко підписав указ про припинення громадянства України Артеменка.

 

Читайте також: ДТП на Львівщині: нетверезий водій передав керування автомобілем нетверезому пасажиру