Київ
27 травня 2017
Співоче поле розквітло справжніми японськими садами (фото)
Виставка триватиме до 2 липня 2017 року.
news-image

На столичному Співочому полі відкрили фестиваль квітів «Японія очима України». Справа в тому, що 2017 рік, згідно з Указом Президента, оголошено роком Японії в Україні. Виставка триватиме до 2 липня 2017 року. Зазначимо, що Кіото і Київ – є містами-побратимами. Повідомляє КП «Київзеленбуд» на власній сторінці у Facebook.

- На мальовничих пагорбах влаштовано 250 тисяч квітів (бегонія, петунія, колеус, альтернатера) на 2,5 тис. кв.м. Слід зазначити, що ці квіти вирощені в міських оранжереях. Також для створення композицій були використані багаторічні кущі та дерева, такі як самшит, клен пальмолистий (приклад – Подільський, Солом’янський, Оболонський КП УЗНи). На виставці традиційно представленні 10 експозицій районів міста, об’єднані тематикою японської культури, -йдеться у повідомленні.

Символічно, при створенні композицій райони використовували традиційні японські елементи (каміння, нікане). Вцілому, кожен район при створенні власної композиції квітів використовував традиційні елементи японської культури та садового мистецтва.

- Так, центральним елементом композиції Дніпровського району є японський ієрогліф «ЙОУВІ» - що означає дружба, саме дружба Японії з Україною є центральною темою даної композиції. Також квітковий ієрогліф (дружба), доповнений елементами японської культури – пагодою (багатоярусна башта, що використовується для молебнів) прикрашено хризантемою – народним гербом країни та сакурою, -пишуть зеленбудівці.

Головним елементом композиції Голосіївського району є КОІ – японська рибка, яка є символом вдачі і наполегливості в досягненні цілей. Вцілому даний елемент символізує силу волі. Шевченківський район представляє Сад каменів (символ гармонії). Подільський район презентує символ Японії – Фудзіяму.

Для всіх охочих завітати, пропонуємо програму заходів:

  • 26 о 13.00 - відкриття, концерт, встановлення Рекорду України Найбільший віночок Миру і Добра, після 20.00 дискотека;
  • 27.05 - день Грузії, грузинська кухня, виступи грузинських колективів;
  • 28.06 - Пісня над Дніпром. Щовихідні- майстер-класи, ярмарок, сувенірна продукція. ЦІНА: 30 грн. (26.05 - спеціальні гості - El Кравчук, рекорд України).
Читайте також: На вихідних Київ починає новорічно-різдвяні святкування (список локацій)
Читайте також: Терористи захопили кількох кримських татар на центральній площі Сімферополя
Читайте також: У четвер Віталій Кличко відкриє найбільший в Україні центр інновацій і підприємництва iHub