Події
27 травня 2017
Близько 200 дерев висадили на Алеї слави біля центрального госпіталю в пам'ять про загиблих бійців АТО (фото, відео)
До акції долучилися армійці, які зазнали поранень у зоні АТО.
news-image

Майже дві сотні дерев висадили на Алеї слави на території Центрального військового клінічного госпіталю на честь тих бійців, хто поклав життя на захист Батьківщини. До акції долучилися армійці, які зазнали поранень у зоні АТО, та волонтери.

 Інформує «Є!», з посиланням на 5.ua.

У військовому шпиталі від самого ранку робота кипить. Біля відділення травматології, куди найчастіше привозять поранених із зони АТО, відтепер буде символічне місце. Алею Слави висаджують ті, хто повернулися живими з війни, на честь тих, хто поклав свої життя на сході.

Військовий ЗСУ Олег "Кіс" Рожко каже: "Віддати шану і подякувати тим лікарям, які загинули, рятуючи наше життя там, на передовій".

Колишній боєць Азову, тепер військовослужбовець ЗСУ Олег Рожко докладає руки, у прямому сенсі, до вшанування тих, хто колись, ризикуючи життям, врятував його. "І от садимо цю берізку, щоб була пам’ять про цих людей", – говорить чоловік.

"Айдарівець" Юрій Гриненко із позивним "Старий" згадує поіменно кожного побратима, якого втратив на війні. 

Каже, такі акції слід робити частіше: "Це треба робити, ми мало цього робимо, тому що наше покоління повинно пам'ятати і знати, що такий час був".

Алея слави у Центральному шпиталі країни – досить символічна, кажуть організатори. Саме сюди привозять зі сходу тяжко поранених військових. Для тих, хто вже став на ноги, акція, як частина реабілітації.

"З одного боку це пам'ять про військовслужбовців, які поклали свої життя, захищаючи цю країну, з іншого боку – це реабілітаційний момент, який допомагає людям повернутися до мирного життя", – розповідає про задум організатор акції Станіслав Донцов.

Понад 100 лип, кленів, каштанів, та ще стільки ж хвойних учасники акції висадили за один день.

Біля кожного дерева на Алеї Слави встановлять таблички у пам'ять про загиблих у війні українських військовослужбовців.

Читайте також: Оприлюднено кількість загиблих військовослужбовців з початку року в зоні АТО