Світ
31 травня 2017
Трамп, порушуючи протокол, залишив лідерам інших країн номер свого мобільного - ЗМІ
Незвичайне запрошення (дзвонити на мобільний) порушує дипломатичний протокол і викликає занепокоєння щодо безпеки та режиму секретності комунікацій головнокомандувача США.
news-image

Президент США Дональд Трамп поділився номером свого мобільного телефону з президентами інших країн і закликав їх дзвонити йому безпосередньо, передає «Є!» з посиланням на УНІАН.

У повідомленні агентства наголошується, що "незвичайне запрошення (дзвонити на мобільний) порушує дипломатичний протокол і викликає занепокоєння щодо безпеки та режиму секретності комунікацій головнокомандувача США".

Повідомляється, пропозицію говорити по мобільному Трамп зробив лідерам Мексики і Канади. Прем'єр-міністр Канад Джастін Трюдо вже скористався цією можливістю.

Проте адміністрації Трампа і Трюдо утрималися від коментарів. Крім того, Трамп і президент Франції Еммануель Макрон також обмінялися номерами мобільних телефонів. Французьке джерело не має інформації про те, чи збирається голова Франції скористатися даною пропозицією.

Як повідомлялося раніше старший радник Білого дому і зять Трампа Джаред Кушнер зіткнувся із звинуваченнями в тому, що він намагався створити таємний канал зв'язку з Росією.