Суспільство
16 січня 2015
В Росії просто традиція така - журналісти тільки зі зброєю в руках (фото)
Напевно, в журналістиці скоро з'явитися такий собі "Russin style", коли журналіст не журналіст, якщо не потримає в руках автомат.
news-image

Напевно, в журналістиці скоро з'явитися такий собі "Russin style", коли журналіст не журналіст, якщо не потримає в руках автомат, якщо не попозує поруч з терористом або пальне разок-другий з їх підствольника по позиціях ВСУ. Про це пише популярний український блогер "Злой Одессит", інформує Є | Єдність.інфо

(Орфографія і пунктуація автора збережені, – прим. Є l Єдність.інфо). 

Ось і уродженець Владивостока, журналіст Дмитро Огнєв, що висвітлює події на сході України з притаманною його професії об'єктивністю, вже не в перший раз попадається в об'єктив камери зі зброєю в руках.

Сам же Дмитро на критику на свою адресу з приводу зброї в його руках заявив, що в КК не прописано, як повинен себе вести журналіст в зоні бойових дій, а тому, порушення закону він не бачить. Так само посилається на те, що ніде не зафіксовано то як він стріляє, а раз не спійманий - то і не злодій. 

Читайте також: У Росії неправильні статті журналістів хочуть прирівняти до держзради

"Пам'ятаючи недавні обстріли позицій кіборгів в Донецькому аеропорту Мішею Пореченковим, одягненим в обладунки з написами PRESS я починаю замислюватися, а не чи відчувають журналісти з такими нашивками себе безсмертними і, свого роду, безкарними?", - міркує блогер.

"І поясніть мені один момент, якщо на одному з фото Дмитро і справді, просто позує з терористом взявши в руки автомат, то з якого дива на іншому, він не тільки зі зброєю в руках, але ще й в розвантаженні?", - зазначив "Злой Одессит".