Суспільство
18 січня 2015
В ОБСЄ встановили, звідки було обстріляно автобус поблизу Волновахи
Фахівці ОБСЄ встановили напрямок, з якого було обстріляно пасажирський автобус поблизу Волновахи. За їхніми даними, обстріл було здійснено з північного - північно-східного напрямку.
news-image

За їхніми даними, обстріл було здійснено з північного - північно-східного напрямку, повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на Deutsche Welle.

Спостерігачі моніторингової місії ОБСЄ дійшли висновку, що обстріл пасажирського автобуса під Волновахою Донецької області 13 січня було здійснено з північного - північно-східного напрямку. Про це йдеться у звіті спостережної місії ОБСЄ, оприлюдненому увечері у суботу, 17 січня, на сайті організації. Експерти встановили напрямок, звідки було випущено ракети, дослідивши п'ять воронок, що утворилися внаслідок вибухів під час інциденту.

Читайте також: «Прокуратура» бойовиків «ДНР» порушила справу за фактом розстрілу пасажирів автобуса під Волновахою

Дослідження також включало всебічний аналіз двох специфічних воронок, у тому числі воронки, утвореної на відстані десяти метрів від пасажирського автобуса. За оцінкою спостерігачів ОБСЄ, усі воронки виникли внаслідок ракетного обстрілу з північного-північно-східного напрямку.

Читайте також: МВС опублікували список загиблих під Волновахою

Внаслідок обстрілу автобуса поблизу Волновахи 13 січня загинули 12 людей. Інцидент кваліфіковано як терористичний акт, ведеться слідство. Цього тижня Рада Безпеки ООН засудила обстріл пасажирського автобуса поблизу Волновахи та закликала провести розслідування інциденту та притягнути винних до відповідальності.

Читайте також: Камера спостереження зняла обстріл блокпоста під Волновахою (відео)